» Eğitim Durumu

» Akademik Unvanlar

» Yayınlar

SCI-SSCI, SCI Expanded ve AHCI Kapsamındaki Yayınları

  • HALICI DEMİR FATMAGÜL, AKPINAR ÖZLEM, (2021). "Xylose Release From Sunflower Stalk By Coupling Autohydrolysis And Enzymatic Post-Hydrolysis", Waste And Biomass Valorization, Doi: 10.1007/s12649-021-01606-8 (Ekim 2021)

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler (Proceedings)

  • Halıcı Demir F. "NUTRITIONAL POTENTIAL OF FERMENTED WHEY AND CURRENT APPLICATIONS IN ITS PRODUCTION". V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey (Oral Presentation) (Eylül 2023)
  • Halıcı Demir Fatmagül, Kaptan Binnur (2020). İnek sütünden üretilen Edirne tipi Beyaz peynirin depolama boyunca ACE inhibitör aktivite değişiminin belirlenmesi (Sözlü Sunum) (Aralık 2020)
  • Halıcı Demir, F ve Kaptan, B. (2018). CHEMİCAL CHANGES İN THE STORAGE PROCESS OF EDİRNE STYLE WHİTE CHEESE (Eylül 2018)
  • Halıcı Demir, F. (2018). MALDI TOF MS TECHNIQUE IN THE IDENTIFICATION OF MICROORGANISMS (Eylül 2018)
  • Halıcı Demir, F ve Kaptan, B. 2018 ARABAŞI. 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19-21th April 2018, Kyrenia, TRNC (Turkish Republic of Northern Cyprus). (Nisan 2018)
  • Halıcı Demir, F. ve Akpınar, Ö.,''Utılızatıon of sunflower stalks '' 19. International sunflower conference, p. 1148,29 may-3 june, Edirne, Turkey, 2016
  • Halıcı Demir, F. ve Akpınar, Ö.,''Xylose production from pretreated sunflower stalks'' 19. International sunflower conference, p. 1147,29 may-3 june, Edirne, Turkey, 2016
  • Halıcı Demir, F. ve Akpınar, Ö., ‘‘Sugar Beet Molasses’’ The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, p.323, 1-4 Oct 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina.
  • Halıcı Demir, F. ve Akpınar, Ö., ‘‘Halveter’’ The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, p.402, 1-4 Oct 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina.
  • Halıcı, F. ve Akpınar, Ö., “Enzymatic Xylose Releasa from Pretreated Tobacco Stalks” Internatoınal Food Congress Novel Approaches ın Food Industry (NAFI 2014), p. 264, 26-29 may 2014 Kuşadası/Aydın.
  • Halıcı Demir, F. ve Kaptan, B. USE OF TRANSGLUTAMINASE ENZYME IN DAIRY PRODUCTS. 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19-21th April 2018, Kyrenia, TRNC (Turkish Republic of Northern Cyprus). (Nisan 2018)

Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  • DEMİR, F. H., DAMAR, İ., & YILMAZ, E. (2024). SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE MİKROPLASTİK VARLIĞI, SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE MİKROPLASTİK AYIRMA YÖNTEMLERİ. Gıda, 49(2), 205-222. https://doi.org/10.15237/gida.GD23130 (Şubat 2024)
  • Halıcı Demir, F. ve Akpınar, O. 2018. Tütün Saplarından Kombine Otohidroliz ve Enzimatik Hidroliz ile Ksiloz Üretimi. Akademik Gıda 16(1): 1-10. (Nisan 2018) (Nisan 2018)

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  • Halıcı Demir, F. ve Kaptan B.,''Süt ve Süt Ürünlerinde Bulunan Biyoaktif Ppetitler'' Türkiye 12. Gıda Kongresi , p. 438,05-07 Ekim 2016; Trakya Üniversitesi Edirne.
  • Halıcı, F., Usal G., Topaloğlu E., Cingöz A. ve Akpınar, Ö., “Ayçiçeği Saplarından Enzimatik Olarak Ksiloz Üretimi” 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, p. 37, Ankara 7-9 Kasım 2013.
  • Halıcı, F. ve Akpınar, Ö., “Geleneksel Kuşburnu Ürünleri” 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, p. 809, Adana 17-19 Nisan 2014.
  • Halıcı, F. ve Akpınar, Ö., “Tarımsal Atıklardan Biyobozunur Plastik Üretimi” İç Anadolo Bölgesi 2. Gıda ve Tarım Kongresi, p. 293, Nevşehir 28-30 Nisan 2015.
  • Halıcı, F. ve Akpınar, Ö., “Ön İşlem Görmüş Tütün Saplarından Enzimatik Olarak Ksiloz Üretimi” İç Anadolu Bölgesi 2. Gıda ve Tarım Kongresi, p. 292, Nevşehir 28-30 Nisan 2015.

» Projeler

Ulusal » Diğer » Diğer

Edirne beyaz peynirinde mikroplastik içeriğinin belirlenmesi için yöntem geliştirilmesi ve mikroplastiklerin varlığının araştırılması
Proje Türü : Akademik     Görev : Yürütücü     Kurum : Trakya Üniversitesi

Ulusal » Diğer » Diğer (TÜBAP)

Arda Meslek Yüksekokulu Gönüllü Öğretim Elemanları Tarafından Yükseköğretim Kurumlarında Öğrenci ve Mezun Bireylere Yönelik Temel Laboratuvar Eğitimi
Proje Türü : Diğer     Görev : Araştırmacı     Kurum : Trakya Üniversitesi/Arda Meslek Yüksekokulu

Ulusal » Diğer » Diğer

Önişlem Görmüş Ayçiçeği ve Tütün Saplarından Enzimatik Olarak Ksiloz Üretimi
Proje Türü : Akademik     Görev : Araştırmacı     Kurum : YÜKSEKÖĞRETİM TARAFINDAN DESTEKLİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

» Verdiği Dersler

Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi

Gıda Analizleri I/II

Gıda Kimyası

Gıdalarda temel işlemler

Süt Teknolojisi 1

Süt Teknolojisi 2