» Eğitim Durumu

» Akademik Unvanlar

» Yayınlar

SCI-SSCI veya SCI Expanded Kapsamındaki Yayınları

  • Akgun, A., Yazici, F., Gulec, H.A., 2017. The combined effect of probiotic cultures and incubation final pH on the quality of buffalo milk yogurt during cold storage. Food Science & Nutrition, 1-12.
  • Akgun, A., Yazici, F., Gulec, H.A., 2016. Effect of reduced fat content on the physicochemical and microbiological properties of buffalo milk yoghurt. LWT-Food Science and Technology, 74: 521-527.
  • Yazici, F., Dervisoglu, M., Akgun, A., Aydemir, O., 2010. Effect of Whey pH at Drainage on Physicochemical, Biochemical, Microbiological, and Sensory Properties of Mozzarella Cheese Made From Buffalo Milk During Refrigerated Storage. J Dairy Sci., 93: 5010-5019.
  • Yazici, F., Akgun, A., 2004. Effect of some protein based fat replacers on physical, chemical, textural and sensory properties of strained yoghurt. Journal of Food Engineering, 62, 245-254.

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler (Proceedings)

  • Akgun, 2014. Fruit-Flavored Yogurt- A Review. Agribalkan, Balkan Agricultural Congress, 8-11 September, Edirne.
  • Akgun, A., 2014. Textural properties of set yogurt made from ultra-high pressure homogenized cow milk. Agribalkan, Balkan Agricultural Congress, 8-11 September, Edirne.
  • Akgun, A., 2013. The Physicochemical Properties of Low-Fat Strained (Suzme) Yoghurt . II. Traditional Foods From Adriatics to Caucasus. 24-26 October, Ohrid, Macedonia.
  • Ozcakmak, S., Akgun, A., Dervisoglu, M., 2011. The Inhibition of Contaminated Molds by Some Essential Oils in Cheeses. 11th International Congress on Engineering and Food “Food Process Engineering In a Changıng World” May 22-26, Athens, Greece.
  • Akgun, A., 2011. Casein Phosphopeptides (CPPs) as Functional Dairy Ingredients”. Food Science, Engineering and Technologies Congress. October 14-15, Plovdiv, Bulgaria.
  • Ozcakmak, S., Dervisoglu, M., Akgun, A., Akcin, A., Akcin, T.A., Seyis, F., 2011. The effects of Heracleum platytaenium Boiss essential oil on the growth of ochratoxigenic Penicillium verrucosum (D-99756) isolated from Kashar Cheese. 11th International Congress on Engineering and Food “Food Process Engineering In a Changıng World” May 22-26, Athens, Greece.
  • Akgun, A., Dervisoglu, M., Yazici, F., 2011. Functional Properties of Milk-Derived Bioactive Peptides. International Food Congress: “Novel Approaches in Food Industry”, 2011, Cesme, Izmir.
  • Akgun, A., Yazici, F., 2010. Farklı Yağ Oranları İçeren Manda Yoğurtlarının Duyusal Özellikleri”. 1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu 15-17 Nisan, Tekirdağ.

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  • Akgün, A., 2015. Türkiye'de ve Dünyada Yüksek Oleik Asit İçerikli Ayçiçek Yağı Üretim Durumu. Yabited, II.Bitkisel Yağ Kongresi, 07-09 Mayıs, Tekirdağ.
  • Akgün, A., Yazıcı, F., 2011. Geleneksek Bafra Manda (Kömüş) Yoğurdu. Samsun Sempozyumu,13-16 Ekim, Samsun.
  • Yazıcı, F., Dervişoğlu, M., Akgün, A., Aydemir, O., Aki, U., 2008. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Bitkisel Steroller. Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum.
  • Dervişoğlu, M, Yazici, F., Aydemir, O., Akgün, A., Temiz, H., Atcı, M., 2008. Gıda ve Kanser. Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum.
  • Akgün, A., Yazici, F., 2005 .Fındığın Önemi ve Aflatoksin Problemi. II.Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, 23-24 Mayıs, İstanbul.

Yazılan Ulusal Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

  • Akgün, A., Damar Huner, İ., Yılmaz, E., Çınar, K., 2017. Gıda Analiz Uygulamaları, Sidas Yayınları, ISBN: 978-605-5267-36-0 Yayın No: 3829317, 131s.

Projeler

  • Edirne Meriç nehri boyunca sulanan çeltiklerde pestisit kalıntı düzeylerinin belirlenmesi, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Proje Yürütücüsü, 2018/2019.
  • Ultra Yüksek Basınçta Homojenizasyon İşleminin Yağı Azaltılmış Yoğurdun Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Proje Yürütücüsü, 2017/2018.
  • Enstrümental Analiz Yöntemleri ile Kaliteli ve Güvenli Gıda Üretiminde Önemli Olan Gıda Bileşenlerinin Nitel ve Nicel Olarak Analizleri TÜBAP-2012/, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Yardımcı Araştırmacı, 2012-2013.
  • Ultra Yüksek Basınçta Homojenizasyon İşleminin Yağı Azaltılmış Ve Yağ Yerine Geçen Madde İçeren Yoğurtların Yapısal Ve Duyusal Özelliklerine Etkisi TÜBAP-2012/, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Proje Yürütücüsü, 2012-2013.
  • Edirne İli Genelinde Faaliyet Gösteren Yemek Firmalarının, Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Açılardan Güvenli Gıda Üretimlerinin Kontrolü, TÜBAP-2010/62, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Yardımcı Araştırmacı, 2010-2011.
  • Geleneksel Bafra Manda (Kömüş) Yoğurdunun Teknolojik Standardizasyonu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Yardımcı Araştırmacı 2006-2009.
  • Bazı Yağ Yerine Geçen Maddelerin Süzme Yoğurt Üretiminde Kullanımı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Yardımcı Araştırmacı 2000-2003.

Ödüller

  • Tübitak Yurt içi Doktora Bursu (2004-2009)
  • Gıda Mühendisliği Bölüm Birinciliği (1999)

» Verdiği Dersler

Gıda Analiz Teknikleri I

Gıda Analizleri-1

Gıda Analizleri-2

Gıda İşleme Teknolojileri-1

Gıda İşleme Teknolojileri-5

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji

Gıda Kimyası