» Eğitim Durumu

» Akademik Unvanlar

» İş Tecrübesi

» Yayınlar

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  • YEME İÇME KÜLTÜRÜNÜN SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA YENİDEN ÜRETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: GAZİANTEP İLİ ÖRNEĞİ (Haziran 2017)

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler (Proceedings)

  • DOĞAL VE YEREL: SAPANCA RESTORANLARINDA YÖRESEL ÜRÜNLERİN ROLÜ (Ekim 2024)

Yazılan Uluslararası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

  • Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi Mutfak Tipleri TUÇ ZEYNEP (Aralık 2020)

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  • EDİRNE İLİNE AİT COĞRAFİ İŞARETLİ GIDA ÜRÜNLERİNİN POTANSİYELLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ALTERNATİF ÜRÜN ÖNERİLERİ (Mayıs 2024)
  • EDİRNE’DEKİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNİN YÖRE MUTFAĞINDAKİ GASTRONOMİK ÜRÜNLER İLE OLAN İLİŞKİSİ (Mayıs 2024)

» Verdiği Dersler

Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama

  • Beslenme (yeterli-yetersiz-dengeli-dengesiz)
    Besin Ögeleri ve Besin grupları 
    Beden Kitle İndeksi- Kalori Hesaplamaları 
    Menü Tanımı- Tarihi ve Çeşitleri- Menü Planlamayı Etkileyen faktörler
    Menü Fiyatlama-  (1.kap-2.kap-3. ve 4. kap ürünler.)

Dünya Mutfağı

  • Uluslararası Mutfakların genel özellikleri- 
    Mutfak kültürlerinin oluşum süreci
    Batı Avrupa Mutfağı 
    Doğu Avrupa Mutfağı 
    Güney Avrupa Mutfağı 
    Kuzey Avrupa Mutfağı 
    Asya Mutfağı ( Uzakdoğu Mutfağı) 
    İngiltere Mutfağı- Amerika Mutfağı 
    Meksika Mutfağı - Hindistan Mutfağı - Orta Doğu Mutfağı-Afrika Mutfağı 

Gıda Coğrafyası

  • Temel Kavramlar- Besin Maddeleri- Tarımı Etkileyen Koşullar
    Tarım Tarihi- Bitkisel Üretim ve Hayvancılığın başlıca türleri
    TahıllarBaklagiller Sebzeler- Meyveler- Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar- 
    Su Ürünlerine Dayalı Gıdaların Coğrafyası 

Mutfak Planlama ve Tasarım

  • Mutfak Türleri ve Tipleri 
    Mutfakların mekan seçimi ve Tasarımı 
    Mutfak Ekipman seçimi ve Yerleşimi 
    Mutfağın Fiziki olarak Departmanlaştırılması

Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri 1

  • Mutfak Organizasyonu -Temel Doğrama Teknikleri -Geleneksel ve Modern Pişirme Yöntemleri - Stoklar (Fondlar)- Temel ve Türev Soslar-  Ulusal ve Uluslararası Çorbalar- Ulusal ve Uluslararası Pilavlar- Gastronomide en yeni trendler ( Moleküler Gastronomi- Slowfood- Organik Tarım- Entomophagy)

Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri 2

  • Etlerin Sınıflandırılması 
    Kırmızı Etler (Dana- Koyun- Kuzu vb).
    Beyaz Etler ( Kümes Hayvanları- Deniz Ürünleri)
    Etlerin Marinasyonu 
    Sebzeler
    Meyveler
    Tahıl Ürünleri- Kurubaklagiller
    Tabak Prezentasyonu 

Yiyecek ve İçecek Stilistliği

  • Menüde Yiyecek ve İçecek Stilistliği ve Fotağrafçılığı
    Yiyecek ve İçecek Stilistliği ve Fotoğtafçılığının Kullanıldığı Yerler
    Ürün fotoğrafçılığının incelikleri 
    Konsept ve fotopraf zemini hazırlama uygulamaları 
    Stilistlikte ve fotoğrafçılıkta kullanılan ekipmanlar ve Uygulama Teknikleri