» Eğitim Durumu

» Yayınlar

SCI-SSCI, SCI Expanded ve AHCI Kapsamındaki Yayınları

  • COŞKUNTUNA L.,GEÇGEL Ü.,YILMAZ İ.,GEÇGEL Ü.,DÜLGER G. Ç. Investigating Fatty Acid Composition of Samples were Homogenized Various Meat and Offal Products from Turkey (Ocak 2015)
  • Ü. GEÇGEL, I. YILMAZ, K. E. GÜRCAN, S. KARASU, Ç. G. DÜLGER, Comparison of Fatty Acid Composition between Female and Male Japanese Quail Meats, Journal of Chemistry, vol. 2015, pp. 1-8, 1, 2015
  • Ü. GEÇGEL, S. A. DEMIRCI, Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, M. TASAN, M. ARICI, O. AY, Some physicochemical properties fatty acid composition and antimicrobial characteristics of different cold pressed oils, RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE, vol. 92, no. 3, pp. 187-200, 7, 2015
  • Ü. GEÇGEL, G. ÖZCAN, Ç. G. DÜLGER, Removal of Methylene Blue from Aqueous Solution by Activated Carbon Prepared from Pea Shells Pisum sativum, Journal of Chemistry, vol. 2013, pp. 1-9, 1, 2013

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  • Ü. GEÇGEL, O. DAGLIOGLU, I. YILMAZ, M. ARICI, G. K. GÜNER, D. APAYDIN, Ç. G. DÜLGER, O. AY, B. ERSÖZ, Y. ÇOTRA, M. TASAN, Pirinç Kepegi Yaglarinin Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi, TEKIRDAG ZIRAAT FAKÜLTESI DERGISI, vol. 14, no. 1, pp. 93-102, 1, 2017
  • GEÇGEL Ü.,DAĞLIOĞLU O.,YILMAZ İ.,ARICI M.,GÜNER K. G.,APAYDIN D.,DÜLGER G.Ç.,AY O., ERSÖZ B.,ÇOTRA Y.,TAŞAN M. Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi Journal of Tekirdag Agricultural Faculty, 2017: 14 (01), 93-102.
  • Ü. GEÇGEL, I. YILMAZ, A. AY, D. APAYDIN, Ç. G. DÜLGER, Soguk Pres Yaglar Ilave Edilerek Üretilen Fermente Sucuklarin Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi, Tekirdag Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 13, no. 4, pp. 1-11, 11, 2016
  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, Bleaching Process of Sunflower Oil by Using Bentonite Activated with Different Chemical Substances, Asian Journal of Chemistry, vol. 26, no. 12, pp. 3615-3619, 1, 2014

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler (Proceedings)

  • Ü. GEÇGEL, S. KURULTAY, O. SIMSEK, Ç. G. DÜLGER, D. APAYDIN, R. GÜNES, I. YILMAZ, THYME AND THYME ESSENTIAL OIL AND THEIR POTENTIAL USE IN FOODS, I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, pp. 374-
  • Ü. GEÇGEL, O. SIMSEK, S. KURULTAY, D. APAYDIN, Ç. G. DÜLGER, R. GÜNES, I. YILMAZ, ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF ESSENTIAL OILS AND EVALUATION OF THESE OILS AS A FUNCTIONAL FOOD COMPONENT, I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, pp. 373-
  • Ç. G. DÜLGER, S. KURULTAY, O. SIMSEK, D. APAYDIN, I. YILMAZ, Ü. GEÇGEL, IMPORTANT BIOACTIVE COMPONENTS OF OLIVE OIL AS A FUNCTIONAL FOOD, I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, pp. 439-
  • D. APAYDIN, O. SIMSEK, S. KURULTAY, Ç. G. DÜLGER, I. YILMAZ, Ü. GEÇGEL, CHEMICAL COMPOSITION OF BLACK CUMIN OIL AND USING IT AS A FUNCTIONAL FOOD INGREDIENT, I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, pp. 528-
  • D. APAYDIN, O. SIMSEK, S. KURULTAY, Ç. G. DÜLGER, I. YILMAZ, Ü. GEÇGEL, AN IMPORTANT FUNCTIONAL FOOD INGREDIENT SPECIFIC TO GRAPE SEED AND OIL: RESVERATROL, I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, pp. 529-
  • Ü. GEÇGEL, I. YILMAZ, A. AY, D. APAYDIN, Ç. G. DÜLGER, Determination of physicochemical of fermented sausages produced by adding cold pressed oils, 14th Euro Fed Lipid Congress, -BELÇIKA
  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, D. APAYDIN, Application of cold neutralization in sunflower oil refining, 19th International Sunflower Conference, EDIRNE-TÜRKIYE
  • D. APAYDIN, Ü. GEÇGEL, Ç. G. DÜLGER, Quality characteristics of the oils obtained by cold pressing technique, 19th International Sunflower Conference, EDIRNE-TÜRKIYE
  • Ü. GEÇGEL, O. DAGLIOGLU, I. YILMAZ, M. ARICI, G. K. GÜNER, D. APAYDIN, Ç. G. DÜLGER, O. AY, B. ERSÖZ, Y. ÇOTRA, M. TASAN, Determination of physicochemical properties and oxidative stability of rice bran oils in different rice varieties, 14th Euro Fed Lipid Congress, -BELÇIKA
  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, D. APAYDIN, Different extraction methods for sunflower and other edible oils, 19th International Sunflower Conference, EDIRNE-TÜRKIYE
  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, Traditional breakfast sauce produced in Thrace Region, The 3rd International Symposion on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA-BOSNA HERSEK
  • Ü. GEÇGEL, E. GÖKSEL, P. VELI, Y. I. M, Ç. G. DÜLGER, D. APAYDIN, Determination of antibacterial antifungal and oxidative stability properties of traditional cold pressed sunflower, The 3rd International Symposion on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA-BOSNA HERSEK
  • Ü. GEÇGEL, Ç. G. DÜLGER, G. S. TIRPANCI, A traditional Turkish food bulgur and bulgur pilaf, The 3rd International Symposion on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA-BOSNA HERSEK
  • Ü. GEÇGEL, O. DAGLIOGLU, Ç. G. DÜLGER, G. K. GÜNER, Fatty acid composition and nutritional value of wheat germ oil, 2nd International Congress on Food Technology, AYDIN KUSADASI-TÜRKIYE
  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, M. TASAN, Some physicochemical properties and fatty acid compositions of cold pressed pumpkin seed oils, NAFI
  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, G. MURAT, Cold pressed oil cakes utilization, NAFI

Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  • D. APAYDIN, Ü. GEÇGEL, Ç. G. DÜLGER, R. M. DURGUT, Deniz yosunlarindan mikroalglerden elde edilen yaglarin biyoyakit olarak kullanilmasi, Biyoyakit Dünyasi, no. 18, -TÜRKIYE, 11, 2016
  • Ç. G. GÜRPINAR, Ü. GEÇGEL, M. TASAN, Argan yaginin bazi fizikokimyasal özellikleri ve saglik üzerine etkileri, GIDA TEKNOLOJISI, vol. 17, no. 8, pp. 54-57, -TÜRKIYE, 8, 2013

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, Uçucu yaglarin elde edilmesinde kullanilan modern teknolojiler, YABITED III. Bitkisel Yag Kongresi, pp. 51-51, IZMIR-TÜRKIYE
  • Ü. GEÇGEL, S. ORCAN, D. APAYDIN, Ç. G. DÜLGER, M. TASAN, ENZIMATIK DEGAMMING, YABITED III. Bitkisel Yag Kongresi, pp. 60-60, IZMIR-TÜRKIYE
  • Ü. GEÇGEL, Y. GÜNGÖR, Ç. G. DÜLGER, D. APAYDIN, M. TASAN, Interesterifikasyon yöntemi ile üretilen yaglarin saglik üzerine etkisi, YABITED III. Bitkisel Yag Kongresi, pp. 61-61, IZMIR-TÜRKIYE
  • Ç. G. DÜLGER, Ü. GEÇGEL, D. APAYDIN, Atik kizartma yaglarinin biyoyakit olarak degerlendirilmesi, 2. Ulusal Biyoyakitlar Sempozyumu, -TÜRKIYE
  • D. APAYDIN, Ü. GEÇGEL, M. TASAN, Ç. G. DÜLGER, Yesil kahve çekirdegi yaginin bazi kimyasal özelliklerinin belirlenmesi, Yabited II. Bitkisel Yag Kongresi, -TÜRKIYE
  • Ü. GEÇGEL, O. DAGLIOGLU, G. K. GÜNER, Ç. G. DÜLGER, K. ELIF, Enzimatik ve soguk pres teknigi ile elde edilen bugday rüseymi yaginin bazi kimyasal özelliklerinin belirlenmesi, Yabited II. Bitkisel Yag Kongresi, -TÜRKIYE
  • Ü. GEÇGEL, O. DAGLIOGLU, G. K. GÜNER, Ç. G. DÜLGER, O. AY, Soguk pres yöntemi ile elde edilen misir özü yaginin bazi kimyasal özellikleri ve yag asitleri bilesiminin belirlenmesi, Yabited II. Bitkisel Yag Kongres, -TÜRKIYE
  • Ç. G. GÜRPINAR, Ü. GEÇGEL, M. TASAN, O. AY, Ü. GEÇGEL, Bitkisel Yag Sanayinde Ekstraksiyon Tesislerinde Kullanilan Hekzanin Çevre Üzerine Etkileri, Namik Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi 4. Ekoloji Sempozyumu, -TÜRKIYE

Projeler

  • Yüksekögretim Kurumlari tarafindan destekli bilimsel arastirma projesi, Kabak Çekirdegi Yagindaki Biyoaktif Bilesenlerin Incelenmesi, Baslangiç Tarihi: 05.02.2016, Bitis Tarihi : ,Kurumu: NAMIK KEMAL ÜNIVERSITESI, Devam Ediyor
  • Yüksekögretim Kurumlari tarafindan destekli bilimsel arastirma projesi, Farkli Çeltik Çesitlerine Ait Pirinç Kepegi Yaglarinin Bazi Fiziko Kimyasal Özellikler ile Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi, Baslangiç Tarihi: 29.04.2013, Bitis Tarihi : 23.10.2015,Kurumu: NAMIK KEMAL ÜNIVERSITESI, Tamamlandi

» Verdiği Dersler

Gıda İşleme İlkeleri

Gıdalarda temel işlemler

Kalite Kontrol İlkeleri

Margarin teknolojisi

Meyve-sebze teknolojisi

Yağ rafinasyon teknolojisi

Yağ üretim teknolojisi