» Biyografi

Burak İŞÇİMEN Edirne iline bağlı Keşan ilçesin 'de doğdu.Çocukluk yıllarından itibaren Lokanta & Restaurant & Hotel işletmeciliği ile iç içe büyüyen İŞÇİMEN, aile geleneği olan bu sektörü ileriye taşıyabilmek için bu yönde eğitim almayı tercih etti. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümün'den 2010 yılında mezun oldu. Mesleki tecrübeye değer veren İŞÇİMEN Üniversite yıllarında sırasıyla Swissotel The Bosphorus (Stajer) , True Blue Kalamış (Aşçı) , Leblon Asmalımescit (Aşçıbaşı yardımcısı) ,True Blue Kalamış (Aşçıbaşı) , Sheraton İstanbul Maslak Hotel (Kısım şefi) , Larissakka Restaurant (Kısım şefi) , Urza Restaurant (Aşçıbaşı asistanı,danışman) gibi İstanbu'un önde gelen mekanlarında mesleki tecrübe edinmiştir. 2011 yılında İtalya'da gastronomi alanında çalışmalarda bulundu. 2011 yılında Leonardo da Vinci programı kapsamında Almanya ve İspanya'da balık, su ürünleri alanında kordinatör olarak görev aldı ve  çeşitli araştırmalar yaptı. Mesleki tecrübe ve istihdam'a çok  değer veren Burak İŞÇİMEN 2011 yılından itibaren aktif ticarete adım attıgı dönemde kendi işletmelerini kurdu. Dededen toruna kalan aile işletmelerinde yöneticilik yaptı. Burak İŞÇİMEN'in Keşan Ticaret Odasında komitelerde aktif rol aldığı dönem yine bu yıllarda başlayıp devam etmiştir. İş yaşamı boyunca gelişmeye ve eğitime değer veren Burak İŞÇİMEN  eğitimin ve gelişimin bir devinim olduğunu ; gelişirken eğitmeyi, eğitirken gelişmeyi yani paylaşarak her alanda büyümeyi keşfeder ve  Keşan Halk Eğitim Merkezinde 2010-2017 yılları arasında çıraklık, kalfalık, ustalık yetiştiriciliği programında  birçok dalda usta öğreticilik yaptı. 2013 yıllında askerlik görevini yerine getirir ve ticari hayatına geri döner lakin çok sevdiği eğitim ögretim hayatına 2014-2017 yılları arasında Keşan'da turizm alanında mesleki eğitim veren bir lisede usta öğretici olarak devam eder. Yine bu dönemlerde bulundugu lisede projeler hazırlar. "Akıllı Besin Pramidi" Projesinde  Keşan İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Keşan Sağlık Müdürlüğü  ile kendi öğrencilerinin öğrenimini arttırmak ve daha küçük öğrencilerin dikkatini çekmek için dijital, sesli ve görsel anlamda dikkat çeken bir besin pramidi tasarlar. Daha sonra "Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa" projesiyle devameder. Keşan yemeklerini ve kültürünü araştırmak ve bir kitapçık oluşturmak için yola çıkan İŞÇİMEN arkadaşları ile birlikte "Tarihten Gelen Tatlar" yarişmasını projelendirir ve uygular. 2015 yılında akademisyen olan  Eşi'nin desteği ile akadamik hayata Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler  Yüksekokulu'nda  başlar. Beş dönem Turizm ve Gastronomi alanında Öğretim Elemanı olarak devam eder. Öğr.Gör. B. İŞÇİMEN, Akademik görevine Mart 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü'nde devam etmektedir. Aynı zamanda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında İşletmeler genel koordinatörü olarak Trakya Üniversitesi tarafından yönetilen tüm birimlerin yeniden yapılandırılması sürecini yönetmektedir. 2019 ocak ayından itibaren T.Ü. SEM Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı görevini de yerine getiren Öğr. Gör. B. İŞÇİMEN. 12/07/2019 tarihinde Trakya Üniversitesi SKS Sağlık Kültür Spor Daire Bşkanlığında daire başkanı olarak tüm birimlerde yenilenme sürecini yönetmektedir.

» Eğitim Durumu

» Akademik Unvanlar

» Akademik ve İdari Görevler

» İş Tecrübesi

» Yayınlar

SCI-SSCI veya SCI Expanded Kapsamındaki Yayınları

  • Büyüme Stratejisinde Kurumsal Yönetişim (Mart 2019)

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler (Proceedings)

  • HALAL FOOD STANDARDIZATION PROBLEMS IN TURKEY/WORLD AND SMIC, 15th CONFERENCE STANDARDIZATION, PROTYPES AND QUALITY, TRAKYA UNIVERSITY, (24-25,OCTOBER 2019) (Ekim 2019)
  • SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA, COĞRAFİ İŞARETLEMENİN ÖNEMİ: EDİRNE BEYAZ PEYNİRİ (Kasım 2018)
  • TURİSTİK ÜRÜN OLARAK KAYBOLMAYAN DEĞER: ŞERBETLER (Kasım 2018)
  • SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESEL DEĞERLERDEN ÜRÜN OLUŞTURMA: HARDALİYE SOSLU TRAKYA PIZZASI ÖRNEĞİ (Kasım 2018)

Yazılan Ulusal Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

  • TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ "İBRAHİM BALABAN MÜZESİ" (EDİTÖR, ARŞ. GÖR. SONER SÖYLER)
  • TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, "TRAKYA TUR" (EDİTÖR,DR. ÖĞRETİM ÜYESİ HANIM KADER ŞANLIÖZ ÖZGEN)
  • TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, "KORUR TURİZM" (DR. ÖĞRETİM ÜYESİ HANIM KADER ŞANLIÖZ ÖZGEN)

» Projeler

Ulusal » Diğer » Diğer

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Ortak İllüstrasyon Çalıştayı Ve Sergisi
Proje Türü : Kültürel     Görev : Araştırmacı     Kurum : Trakya Üniversitesi

Ulusal » Diğer » Diğer

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Eğitim Mutfaklarının Teknolojik Alt Yapısının Geliştirilmesi
Proje Türü : Altyapı     Görev : Araştırmacı     Kurum : Trakya Üniversitesi

Uluslararası » Diğer » Diğer (Leonardo da Vinci)

Leonardo da Vinci programı Balık ve Su Ürünleri Hazırlama
Proje Türü : Kültürel     Görev : Yürütücü     Kurum : Keşan Halk Eğitim Merkezi

Ulusal » Diğer » Diğer (Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa
Proje Türü : Diğer     Görev : Yürütücü     Kurum : Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ulusal » Diğer » Diğer (Keşan Kaymakamlığı)

Tarihten Gelen Tatlar
Proje Türü : Kültürel     Görev : Yürütücü     Kurum : Keşan Halk Eğitim Merkezi ,

Ulusal » Diğer » Diğer (Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

Akıllı Besin Pramidi
Proje Türü : Diğer     Görev : Yürütücü     Kurum : Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi