» Biyografi
Öğr. Gör. Dr. Filiz GÜLTEKİN İstanbul Haydarpaşa'da doğdu. İlkokulu Elazığ'da, ortaokulu Edirne'de, Liseyi ise başlangıç Edirne Lisesi olmak üzere Malkara lisesinde tamamlamıştır. Üniversite sınavına ilk girişinde Türkiye derecesi ile kazanmasına rağmen, ikinci basamak sınavına giderken trafik kazası geçirerek sınava girememiştir. Akabinde yine ilk tercihine girerek, 1990 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünü bitirdi. Stajını TRT İzmir Radyosunda yaptı.
PİAR, ARAT ve Tanıtım firmalarında piyasa araştırmaları ve organizasyonlar alanlarında çalıştı. Gazetecilik deneyimine Hürriyet Gazetesi ile başlayıp Olay gazetesi, Trakya Doğuş; Kırklareli, Edirne Bölge Temsilciliğiyle devam etti. Bir süre sonra girişimci olarak basın ve yayın sektöründe yatırımcı rolü aldı. Rumeli Dergisi sahibi, Yurt Gazetesi yazı işleri müdürlüğü sektördeki çoklu boyutta aktif dönemleri olarak geçmekte.
Basın sektöründe ulusal, uluslararası ve yerel bazda aktif muhabirlik, köşe yazarlığı ve yöneticilik yapmıştır. Ayrıca masaüstü yayıncılığı, grafik çalışmaları, reklam ve halkla ilişkiler kampanyaları üzerine uygulama deneyimleri bulunmaktadır. Haftalık ve aylık dergi yayıncılığında yönetim kademesinde görevler almıştır. Edirne'de yayına giren ilk ofset gazete olan "Yurt Gazetesi"nde Yazı İşleri Müdürü olarak imzası bulunmaktadır.
Mezuniyeti sonrası gazetecilik vb. yayıncılık faaliyetleri esnasında, dışarıdan öğretim görevlisi olarak Trakya Üniversitesinde ders vermeye başlayan Dr.Filiz Gültekin 1993 yılı itibariyle kadrolu olarak Üniversitede görev yapmaktadır.
Özel bir bankanın 1998 yılında açtığı 540 eserin yarıştığı "Yarına Dört Işık" proje yarışmasında "Yaşam Kalitesini Birbirimizi Eğiterek Yükseltelim" başlığında "Bilgi Toplumu ve Türkiye" proje sunumu elemeyi kazanmıştır. Devamında bu proje çeşitli platformlarda tekrar sunulmuştur.
Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ofisinde Üniversite temsilcisi olarak görev yaptığı esnada, ofisin sistemini master tezindeki öneri modeli çerçevesinde, analizler ve öngörüler paralelinde incelemiş, eksiklerini dökümlemiştir. AB yabancı temsilcileriyle yapılan toplantılara katılarak görüş ve öneriler sunmuştur. Staj için gönderilen T.Ü. öğrencilerine seminerler vermiştir.
Üniversite öğrencilerinden oluşturulan İletişim Topluğunun ve Bilim/Felsefe Topluluğunun akademik danışmanlığını yapmıştır.