|
Personel CV`si Yazdır |
|
Personel CV`si Yazdır |
B. Sezer, O. Akova, S. Ertugral (2019) Second Home Owners Perceptions Towards Environmental Effects, Fresenius Environmental Bulletin, vol. 28, no. 2, pp. 585-592, 2019 |
SEZER, B., ÖĞRETMENOĞLU, M. ve AKOVA, O (2021). Yeni Ekolojik Paradigmanın Rekreasyon Faaliyetlerine Katılım ve Demografik Değişkenlerle İlişkisi: İstanbul Örneği. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 4(1): 73-94. (Nisan 2021) |
FI Dincer, H Ozcit, I Cifci, B Sezer, OC Kahraman, S Sahinoglu (2019) "Accessible Museums for Visually Impaired: A Case Study from Istanbul", Journal of Tourismology, 5 (2), 113 - 126 (Kasım 2019) |
B. SEZER, D. KÜÇÜKALTAN, A. ÇAKIR (2013) Edirne - Çamlica Beldesi’nde Kirsal Turizm ve Turizm Algisi, Uluslararasi Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, vol. 3, no. 2, pp. 46-54, 2013 |
SEZER, B. ve AKOVA, O. (2018), "Destinasyon Rekabeti ve Çevresel Sürdürülebilirlik Üzerine bir Değerlendirme", The International Sustainable Tourism And Environment Protection Conference, 22-23 November 2018 - Edirne/TURKEY (Kasım 2018) |
SEZER, B. AKOVA, O., MUĞAN ERTUĞRAL, S. (2017) “The Perceptions of Holiday-Makers in Summer Houses Towards Sustainable Environment”, 19th International Symposium on Environmental Pollution and its Impact on Life in the Mediterranean Region October 4-6, 2017 Rome – Italy (Ekim 2017) |
SEZER, B. GÜRKAN ÇETİN, G., AKTAŞ, H., (2017) BIST’E KOTE SIRKETLERIN PATENT SAYILARI VE SATIS GELIRLERI ARASINDAKI ILISKININ ARASTIRILMASI, 1. INTERNATIONAL CONGRESS ON ECONOMIC RESEARCHES AND FINANCIAL MARKETS, 1(1), 737- 749. (Mayıs 2017) |
F. F. D. ISTANBULLU, H. ÖZÇIT, I. ÇIFÇI, B. SEZER, C. O. KAHRAMAN, S. SAHINOGLU, A Research to Determine Expectations, Satisfactions and Difficulties of Visually-Impaired Persons: A Case Study in Accessible Museum Implementations in Istanbul, 7th AHTMM, Famagusta-KKTC |
AKSU,M., SEZER, B. ve A.ÇAKIR, “Bölgesel Kalkınmada Turizmin Etkisi:Bozcaada Gökçeada Arz Kesimi Üzerine Araştırma” Uluslararası II. Trakya Bölgesi Kalkınma ve Girişimcilik Sempozyumu, İğneada, 2010. |
Sezer, B. (2017)."Sustainable and Rural Tourism: Çamlıca" , Interreg IPA The Path Of The Artist Discussion Forum (Davetli Konuşmacı) , Ivaylovgrad (Haziran 2017) |
SEZER, B. AKOVA, O., "Kent Sakinlerinin Rekreasyon Tercihleri, Rekreasyon Alanlarının Algılanan Değeri ve Gerçek Kullanımı Arasındaki İlişki" Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi, Temmuz-Aralık 2016, Cilt:5, Sayı:2, 98-120 (Aralık 2016) |
SEZER,B, KIZILIRMAK, İ., "Türkiye'de Mevcut ve Potansiyel Yerli Turistlerin Seyahat Acentalarının Sosyal Medya Hesaplarından Beklentileri ve Çözüm Önerileri: Nitel Bir Araştırma", SOİD - Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, Eylül - Aralık 2016, Yıl 13: Sayı:3 (Aralık 2016) |
ÇAKIR A., SEZER B. ve KÜÇÜKALTAN D., (2014), Trakya Mutfağında Kültürel Unsurlar: Kırklareli Örneği, Eko- Gastronomi Dergisi, Cilt: 1, Sayı: 1. (Nisan 2014) |
SEZER,B., AKKAŞOĞLU,S. ve KÜÇÜKALTAN, D., 2016, Yöresel Etkinliklerin Sürdürülebilir Turizme Yansımalarına Yönelik Trakya'da Bir Uygulama - II. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı - 28 -30 Nisan 2016, Adrasan, ANTALYA (Nisan 2016) |
ÇAKIR, A., SEZER, B., KÜÇÜKALTAN, D."Trakya Mutfağı'nda Kültürel Unsurlar: Kırklareli Örneği" Cittaslow Gökçeada ve Eko Gastronomi Kongresi, Eko Gastronomi Dergisi Yıl:1, Sayı:1 ISSN:2148-404X (Nisan 2014) |
ÇAKIR, A., SEZER, B., KARDEŞ, S., DEMİREL, T. TINMAZ,O., “Edirne - Çamlıca Beldesi’nin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Değerlendirilmesi” 2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, 2012 |
SEZER, B. ve G. KÜÇÜKALTAN, “Edirne Tava Ciğeri ve İl Ekonomisine Katkısı”, 5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler, Antalya, 2011. |
ÇAKIR, A., ÇAKIR G. ve B.SEZER , “Şarköy Uçmakdere’de Spor Turizmi Kapsamında Yamaç Paraşütü Sporunun Değerlendirilmesi” Tekirdağ Şarköy İlçesi Değerleri Sempozyumu, Şarköy, 2010. |
SEZER, B. ve A.ÇAKIR, “Turizmin Bölgesel Kalkınmadaki Önemi: Tekirdağ Örneği” I. Trakya Bölgesi Kalkınma ve Girişimcilik Stratejileri Sempozyumu, Edirne, 2009. |
SEZER, B. ve G. KÜÇÜKALTAN, “Kırsal Bir Faaliyet Unsuru Olarak Şarap Üretiminin Turizm Boyutu: Bozcaada Üzerine Bir Uygulama”, III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, 2008. |
SEZER, B., AKOVA, O. (2016) "İstanbul Çekmeköy İlçesinin Açıkhava Rekreasyon Alanlarının Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi", Çekmeköy Sempozyumu, Şehir Tarih Gelecek, 22-23 Ekim 2016, Çekmeköy İstanbul, http://www.cekmekoysempozyumu.com/wp-content/uploads/2016/10/Sempozyum-Kitapcigi.pdf (Ekim 2016) |
Sezer, B. 2019 "Kat Hizmetlerinde Planlama" içinde: Ed. Nilüfer Şahin Perçin "Kat Hizmetleri Yönetimi" Erzurum, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:289, ISBN:978-605-7894-08-3, Bölüm Sayfaları:66 -87 |
Çetin Gürkan, G. ve Sezer, B. “Yenilikçi Tatil Tercihleri” içinde: Ed. Şule Aydın ve Mustafa Boz “Turizmde Güncel Konular ve Eğilimler 2” Detay Yayıncılık, 2018, 151-155 (Kasım 2018) |
Sezer, Bahadır “Konuk ile Önbüro Personeli Arasındaki ilişkiler” içinde: Ed. Murat Çuhadar “Önbüro Yönetimi” İstanbul: Lisans Yayıncılık, 2010 |
Sezer, Bahadır “Danışma” içinde: Ed. Nuray Türker “Önbüro işlemleri” İstanbul: Lisans Yayıncılık, 2008 |
Nuray TÜRKER ve Bahadır SEZER, “Merkezi Rezervasyon Sistemi (CRS)”, içinde: Edt: Orhan İÇÖZ ve Muzaffer UYSAL, Turizm Ansiklopedisi, (Ankara: Detay Yayıncılık, 2019), 1: 331. (Mart 2019) (Mart 2019) |
Bahadır SEZER, “Kat Hizmetleri”, içinde: Edt: Orhan İÇÖZ ve Muzaffer UYSAL, Turizm Ansiklopedisi, (Ankara: Detay Yayıncılık, 2019), 1: 265-266 (Mart 2019) |
Bahadır SEZER, “Önbüro”, içinde: Edt: Orhan İÇÖZ ve Muzaffer UYSAL, Turizm Ansiklopedisi, (Ankara: Detay Yayıncılık, 2019), 1: 372-373. (Mart 2019) |