» Eğitim Durumu

» Akademik Unvanlar

» İş Tecrübesi

» Yayınlar

SCI-SSCI, SCI Expanded ve AHCI Kapsamındaki Yayınları

  • Optimizing SNR For Indoor Visible Light Communication By Using TLBO Algorithm: Makalede, çok kullanıcılı bir iç mekan görünür ışık haberleşme sisteminde Haberleşme Işık Yayan Diyotlarının (C-LED) seçimini araştırmaktadır. Kullanıcıların konumuna bağlı olarak uygun haberleşme LED'leri seçilerek kesintisiz ve kaliteli haberleşme elde edilmesi amaçlanmaktadır. İç mekan görünür ışık iletişiminde, bir grup C-LED'den gelen veriler doğrudan veya yansımalar sonucu birden fazla iletim yolu üzerinden alıcıya ulaşır. Bu çoklu iletim yolları nedeniyle semboller arası girişim meydana gelir. Sonuç olarak, sinyal-gürültü oranı ve iletişim kalitesi düşer. Bu çalışmada, tüm kullanıcılar için düşük bit hata oranı ve yeterince yüksek sinyal-gürültü oranı değerlerini garanti etmek ve iletişim LED'lerini seçmek için ilk kez geçerli bir oran eşiğine dayanan Öğretme-Öğrenme Tabanlı Optimizasyon algoritması kullanılmıştır. Simülasyon sonuçları, Öğretme-Öğrenme Tabanlı Optimizasyon algoritmasının sinyal-gürültü oranını iyileştirmek için uygun olduğunu göstermiştir. Ayrıca, uygun geçerli oran eşik değeri belirlenerek iletişim LED'lerini seçmek için gereken süre kısaltılmıştır. Öğretme-Öğrenme Tabanlı Optimizasyon algoritması literatürde kullanılan diğer metasezgisel optimizasyon algoritmaları ile karşılaştırıldığında daha düşük iterasyon ve popülasyon sayısı ile daha iyi bir sinyal-gürültü oranı elde edildiği görülmüştür. (Mart 2024)

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  • Implementation and Evaluation of a Comprehensive Li-Fi System Using Matlab/Simulink: Li-Fi teknolojisi, veri iletim kaynağı olarak LED'leri kullanan bir tür görünür ışık iletişimidir. Li-Fi'nin yüksek hızlı internet erişimi sağlaması ve yüksek bant genişliğine sahip olmasıyla kablosuz ağ teknolojisinde önemli bir yer tutması beklenmektedir. Hastaneler ve uçaklar gibi radyo dalgalarının sakıncalı olduğu yerlerde Wi-Fi yerine internet erişimi sağlamak için yaygın bir teknoloji olabilir. Bu makalede, Simulink® kullanılarak uygulanan kapsamlı bir Li-Fi sistem modeli önerilmiş ve değerlendirilmiştir. Model, LED'lerden yayılan ışık demetini yansıtarak ve odaklayarak Li-Fi sisteminin verimliliğini artırmak için bir ayna ve ince bir dışbükey lens ile donatılmıştır. Değerlendirme testinden elde edilen sonuç, önerilen Li-Fi sisteminin modelinden gelen çıkış sinyalinin temel Li-Fi sisteminden çok daha yüksek olduğunu göstermektedir. Böylece, önerilen kapsamlı model kullanılarak daha verimli Li-Fi sistemleri gerçekleştirilebilir. (Nisan 2022)

Uluslararası Konferans ve Sempozyumlar

  • LED Selection Algorithm for Indoor Li-Fi Systems: Li-Fi, verilerin ışık yayan diyotlar (LED'ler) tarafından iletildiği kablosuz bir görünür ışık iletişim tekniğidir. Ancak bu teknoloji henüz geliştirme aşamasındadır ve üstesinden gelinmesi gereken bazı sorunlar vardır. Bu sorunlardan biri, yüksek hızlarda semboller arası girişimin (ISI) bozucu etkisidir. Bir alıcıya farklı yollardan ulaşan optik sinyaller ISI'ya neden olur ve ISI'daki artış SNR'yi düşürür. Bu çalışmada, ISI etkisini azaltmak amacıyla iç mekan Li-Fi Sistemleri için bir LED seçim algoritması sunulmuştur.

» Verdiği Dersler

ETP-107 Ölçme Tekniği

  • Ölçme ve ölçü aletleri, Ölçme hataları, Birimler ve dönüşümleri, Direnç ve Bobin ölçümü, Kondansatör ve RLC ölçme, Akım ve Gerilim ölçme, Frekans ölçümü ve Osilaskop, Ölçü trafoları, Güç ve enerji ölçümü.

ETP-110 Bilgisayar Destekli Devre Tasarımı

  • Proteus Simülasyon Programına Giriş, Temel Devre Simülasyonu, Analog Devrelerin Simülasyonu, Dijital Devrelerin Simülasyonu, Baskılı Devreye Giriş, Programda Çizim Devresi, Baskılı Devre Oluşturma Şeması

ETP-115 Sistem Analizi ve Tasarımı I

  • Proje seçimi tasarımı ve yapımı.

ETP-124 Optik Elektroniği

  • LDR, Fotodiyot, LED, Fototransistör, Güneş Pilleri, IR Yayıcılar, Optokuplör, LED Göstergeler, LCD

ETP-128 İşlemsel Yükselteçler

  • Transistörler ve OP-AMP

ETP-203 Güç Elektroniği

  • Tristörler, Tristör Tetikleme Devreleri, Triyak ve Diyak, Mosfet’ler, Igbt’ler, Bir Fazlı Kontrollü Doğrultucu Devreleri, Üç Fazlı Kontrolsüz Doğrultucu Devreleri, Üç Fazlı Kontrollü Doğrultucu Devreleri, Bir fazlı AA kıyıcılar, Üç fazlı AA kıyıcılar, Düşürücü ve yükseltici kıyıcıları, Akım beslemeli inverter, Gerilim beslemeli inverter, Doğrudan frekans dönüştürücüleri.

ETP-205 Mikrodenetleyiciler

  • Mikrodenetleyici Mimarisi Ve Donanımı, Mikrodenetleyiciye program yükleme, Algoritma Tasarlamak, Akış diyagramları, Mikrodenetleyici hafızası ve kaydediciler, Mikrodenetleyici program komutları, Temel giriş çıkış programları, Program derleme ve hata denetimi, Mikrodenetleyici ile uygulamalar.

ETP-221 Sensörler ve Dönüştürücüler

  • Sıcaklık Algılayıcıları, Nem Algılayıcıları, Hız Algılayıcıları, Titreşim Algılayıcıları, Konum Algılayıcıları, Yaklaşım Algılayıcıları, Basınç Algılayıcıları, Akış Algılayıcıları, Seviye Algılayıcıları, Darbe (Kuvvet) Algılayıcıları

ETP-502 Nanoteknolojiye Giriş

  • Nanoyapıların ve nanoteknolojinin temelleri, nanoteknolojinin tarihsel gelişimi, nanoteknolojinin güncel uygulamaları, nanoteknoloji üzerine literatür araştırması ve sunumu.

MOB-104 Mikrodenetleyiciler Ve Mikroişlemciler

  • Mikrobilgisayar Sisteminin Genel Yapısı, Mikroişlemciler ile Mikrodenetleyicilerin Karşılaştırılması, Mikroişlemci/Mikrodenetleyici Sisteminin Kurulması, Programlamaya Giriş, Programlama.

MOB-213 Gömülü Sistemler

  • Gömülü sistemlerin genel tanımları, Gömülü işletim sistemleri ve bileşenleri, çapraz geliştirme yazılımları, gömülü sistemler için uygulama geliştirme hakkında konu anlatımları. Uygulamalar.